31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăAldineGrupul german Axel Springer cumpăra site-ul de știri Politico

Grupul german Axel Springer cumpăra site-ul de știri Politico

Grupul media german Axel Springer a anunţat un acord de cumpărare a site-ului Politico, lansat în urmă cu 15 ani, informează Variety, fără a divulga și prețul de achiziție.

Proprietarul Politico, Robert Albritton, căuta să obţină 1 miliard de dolari pentru companie, scria în urmă cu câteva zile New York Times.

Acordul include 50% din acţiunile asocierii în participaţie Politico Europe, precum şi site-ul de ştiri din tehnologie Protocol, lansat mai recent.

Acordul este aşteptat să fie finalizat în al patrulea trimestru al anului 2021, după ce va primi avize legale.

Vânzarea vine la mai puţin de o săptămână după ce grupul Nexstar Media a cumpărat The Hill, concurent al portalului, pentru 130 de milioane de dolari.

Între timp, Forbes a anunţat joi planuri pentru o fuziune cu Magnum Opus, iar noua entitate va avea o valoare de 630 de milioane de dolari.

Allbritton va continua să fie publisher pentru Politico şi Protocol. Echipele de conducere şi editoriale ale Politico din SUA și Europa şi Protocol vor fi menţinute şi vor continua să îşi ducă activitatea separat de celelalte branduri americane deţinute de Axel Springer, a spus compania germană care mai deţine Business Insider, cumpărată în 2015 pentru 442 milioane de dolari, şi Morning Brew, publicaţie digitală centrată pe afaceri.

Axel Springer şi Politico sunt parteneri într-un joint venture din 2014, când au lansat Politico Europe, care este profitabil din 2019, potrivit companiei.

Citește și: Vânzările de PC-uri cresc în timp ce companiile se pregătesc să lucreze hibrid

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...
Ultima oră
Pe aceeași temă