Umor negru: Vezi cum vor arăta noile bancnote grecești după ieșirea țării din UE

Viitoarea bancnotă de 50 de drachme e ilustrată pe una din fețe cu chipul Angelei Merkel sub forma unei efigii sugerând figura unei zeițe din mitologia greacă

Share

Pavel Lucescu 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2015 - 16:54

Un site grecesc de umor a lansat o pagină specială, drachma.gr, dedicată noilor bancnote de drahma (vechea monedă grecească) de după ieșirea Greciei din UE și renunțarea implicită la euro.

Viitoarea bancnotă de 50 de drachme e ilustrată pe una din fețe cu chipul Angelei Merkel sub forma unei efigii sugerând figura unei zeițe din mitologia greacă.

Pe celelalte bancnote de 100, 500, respectiv 1000 de drahme apar, în același stil efigie întruchipând pesonaje din istoria Greciei, figura ministrului german de finanțe, Wolfgans Schauble, a șefei FMI, Christine Lagarde, și a șefului Băncii Centrale Europene, Jeroen Dijsselbloem. 

Pe 5 iulie a.c., adică peste o săptămână grecii sunt chemați la un referendum privind politica de austeritate cerută de UE și de creditorii țării, care, în opinia majorității analiștilor, dacă va trece la vot, va duce foarte probabil, într-un viitor apropiat, la ieșirea Greciei din UE. Iar consecința firească va fi și renunțarea la euro și revenirea la vechea monedă națională, drahma.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...