19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăAldineComisia Europeană susține producătorii de fructe și legume, drept contramăsură la EMBARGOUL...

Comisia Europeană susține producătorii de fructe și legume, drept contramăsură la EMBARGOUL rusesc

Comisia Europeană a prelungit, vineri, până la finele lunii iunie 2017 măsurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe şi legume afectaţi de embargoul rusesc, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Această plasă de siguranţă a fost introdusă pentru prima dată în 2014, ca urmare a embargoului introdus de Moscova pentru importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, şi a fost prelungită deja în urmă cu un an. 

“Prelungirea măsurilor de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor este o demonstraţie concretă a solidarităţii Comisiei Europene cu cultivatorii europeni de fructe şi legume care au fost afectaţi de embargoul rusesc. De la introducerea embargoului, Comisia a implementat o serie de măsuri de sprijinire a producătorilor din mai multe sectoare, recunoscând situaţia dificilă în care se află”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan. 

Măsurile de sprijin constau în principal în retrageri de produse de pe piaţă pentru distribuirea gratuită către o serie de organizaţii caritabile şi alte scopuri (precum hrana animalelor, compost sau distilare). Măsurile acoperă tomatele, morcovi, varza, conopida, brocoli, castraveţii, ciupercile, merele, perele, prunele, strugurii de masă, kiwi, portocalele, clementinele, mandarinele, lămâile, piersicile şi nectarinele, cireşele şi curmalele. 

De la introducerea embargolui rusesc, în luna august 2014, o cantitate totală de cantitate totală de 1,13 milioane tone de fructe şi legume a beneficiat de măsuri excepţionale de sprijin de la UE în valoare de 280 milioane de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Acțiunile de control ale ANAF, în aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prezintă raportul lunii aprilie al acțiunilor întreprinse de către direcțiile de specialitate din cadrul ANAF...

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Brașovul e singurul oraș din țară intrat în cursa pentru a deveni Capitală Verde Europeană

Brașovul, o nouă tentativă pentru a deveni Capitală Verde Europeană. Este singurul oraș din România care a trecut de prima etapă de evaluare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă