12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăAldine„Cinemateca Românească“ de la ICR Londra

„Cinemateca Românească“ de la ICR Londra

Pelicula „Toată lumea din familia noastră“ a avut premiera în 2012 şi este câştigătoarea a șase premii GOPO la categoriile „Cel mai bun film“, „Cel mai bun regizor“, „Cel mai bun scenariu“ (Radu Jude & Corina Sabău), „Cel mai bun actor în rol principal“ (Șerban Pavlu), „Cea mai bună actriță în rol secundar“ (Mihaela Sîrbu) și „Cel mai bun actor în rol secundar“ (Gabriel Spahiu). În octombrie 2012 filmul a fost proiectat la cea de-a 56-a ediție a Festivalului BFI din Londra, iar în luna noiembrie a aceluiași an la cea de-a 26-a ediție a AFI Fest din Los Angeles. Producția a mai obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF.

Marius (Şerban Pavlu) este un bărbat divorţat care aşteaptă cu nerăbdare zilele pe care le poate petrece alături de fetiţa lui, Sofia (Sofia Nicolaescu). Din păcate, fosta soţie, Otilia (Mihaela Sîrbu), are un punct de vedere diferit asupra relaţiei pe care fetiţa ar trebui s-o aibă cu tatăl ei şi face tot posibilul pentru a anula planurile acestuia de a petrece o vacanţă fericită cu ea, la mare. Spectacolul reproşurilor defulate, al frustrărilor care erup, al meschinăriilor vitriolante şi al violenţei verbale care se amplifică, generând violenţă fizică, transformă această peliculă într-una dintre cele mai memorabile producţii recente.

Filmul investighează modul în care conflictele afectează familia după divorț. Însă nu divorțul și consecințele lui constituie tema principală a filmului, ci contextul pe care acestea îl creează și care e alimentat de lipsa de comunicare, neputința de a-l înțelege pe celălalt și de imposibilitatea de a repara răul făcut.

Din distribuție fac parte: Șerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Gabriel Spahiu, Sofia Nicolaescu, Tamara Buciuceanu Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

 

 

 

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă