2.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

CE înfiinţează o echipă specială pentru relaţiile cu Marea Britanie, până când decide dacă rămâne membră UE

Comisia Europeană a trimis un semnal politic puternic Londrei, înfiinţând o echipă specială care să se ocupe de relaţiile cu Marea Britanie până la referendumul acesteia privind apartenenţa la UE, informează Mediafax.

Echipa, care îşi va începe activitatea la 1 septembrie, va fi condusă de Jonathan Faull, avocat şi unul dintre funcţionarii publici de rang înalt ai Marii Britanii la CE. Misiunea lui Faull va fi aceea de a media între funcţionarii publici de la Bruxelles şi cei de la Londra.

Marea Britanie a declarat că vrea schimbarea regulilor privind accesul la beneficii sociale al cetăţenilor europeni, precum şi protejarea City din Londra de legile europene. După negocieri, Guvernul britanic intenţionează să organizeze un referendum privind apartenenţa ţării la UE care ar urma să aibă loc până la sfârşitul lui 2017.

Noua „unitate Brexit” face parte dintr-o remaniere mai vastă a Comisiei Europene după retragerea secretarului general Catherine Day la sfârşitul lui august. Ea va fi înlocuită de olandezul Alexander Italianer, care până în prezent a condus unitatea antritrust. Dintre cei 33 de directori generali care au condus departamentele Comisiei, doar 23 vor rămâne în funcţie.

Ultima oră
Pe aceeași temă