14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăAldineAurora Liiceanu, profesor universitar și psiholog: „Cea mai bună formulă de implicare...

Aurora Liiceanu, profesor universitar și psiholog: „Cea mai bună formulă de implicare e votul”

Eu voi merge la vot. Consider că aceasta este o datorie cetățenească. Nu poți să spui că este rău în societate, pe de-o parte, iar pe de altă parte să nu te implici pentru a schimba lucrurile. Cea mai bună formulă de implicare este votul.

Importanta alegerilor europarlamentare este foarte mare. E drept că aceste alegeri nu au o doză la fel de mare, emoțională, precum alegerile prezidențiale. La fel de adevărat este că nu există informații despre ce înseamnă instituțiile europene.

Tocmai aceasta înseamnă alegeri raționale – cei care merg la vot să fie  în cunoștință de cauză, să fie bine informați. eu aștept de la viitorii europarlamentari români o mai mare implicare cetățenească. Mă aștept și la o mai bună calitate a celor care ne reprezintă la Bruxelles, iar cunoașterea câtorva limbi străine mi se pare unul dintre criteriile esențiale.

Cele mai citite

Guvernul a aprobat construcția stadioanelor „Gică Hagi” și „Nicolae Dobrin”! Cele două arene vor costa 175 de milioane de euro

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, memorandumurile privind finanțarea noilor stadioane din Constanța și Pitești. Arena „Gică Hagi” din Constanța va avea 18.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă