9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăAldineUPDATE. Proteste violente în faţa vilei din Doneţk a miliardarului Rinat Ahmetov

UPDATE. Proteste violente în faţa vilei din Doneţk a miliardarului Rinat Ahmetov

Mii de simpatizanţi proruşi care contestă scrutinul prezidenţial din Ucraina au organizat un miting în faţa vilei din Doneţk a omului de afaceri Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, care a criticat deschis mişcarea separatistă prorusă, relatează Itar-Tass, citată de Mediafax.

Comandamentul militar din Doneţk a anunţat că va garanta securitatea reşedinţei lui Ahmetov până la sfârşitul negocierilor dintre reprezentanţii acestuia şi liderii autoproclamatei "Republici Doneţk".

"Negocierile sunt în curs. Sperăm să primim un răspuns până luni", a declarat Aleksandr Borodai, liderul "Republicii Doneţk".

Protestele au izbucnit după ce Ahmetov, preşedintele companiei SKM, le-a cerut angajaţilor firmelor sale să intre în grevă în semn de protest faţă de autorităţile separatiste proruse din Doneţk.

Ahmetov, cercetat pentru evaziune fiscală şi fraudă, nu este în Ucraina în acest moment.

Forţele de ordine nu au intervenit împotriva participanţilor la marşul din Doneţk, organizat în timpul scrutinului prezidenţial din Ucraina.

Însă, în faţa reşedinţei omului de afaceri Rinat Ahmetov sunt mobilizaţi agenţi înarmaţi având cagule pe feţe, cel mai probabil angajaţi ai unor firme private de securitate.

Separatiştii proruşi nu permit derularea scrutinului prezidenţial "nelegitim" în regiunea Doneţk, unde doar 20 la sută dintre secţiile de votare sunt deschise.

Cele mai citite
00:00:54

Comandourile israeliene protestează împotriva revizuirii sistemului judiciar

H. și tovarășii săi de la Navy SEAL și alte unități de comando din Israel s-au pregătit luna aceasta și și-au dus protestul împotriva...

Premierul Ciucă a vorbit cu Charles Michel despre Ucraina, Republica Moldova și aderarea la Schengen

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, precum şi despre subiectul...

105 ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României. Chișinău: Basarabia a Înviat! București: Adevărat a Înviat!

O desfășurare impresionantă de forțe, oameni și manifestări culturale, politice și istorice a avut loc la Chișinău și în alte localități din Republica Moldova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă