Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vălean: CE vrea procedură uniformă de testare pentru COVID-19 la urcarea în avion

Comisia Europeană a adoptat miercuri noi recomandari pentru statele membre referitoare la testările de COVID-19 și propune o procedură uniformă de testare pentru cei care călătoresc într-un stat membru și un formular unificat de localizarea pasagerilor.

Share

Romania libera 0 comentarii

28.10.2020 - 22:37

Astfel, autoritățile ar fi mai relaxate, iar oamenii și-ar putea relua călătoriile în străinătate, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

„Ce ne interesează în viitor este să punem la punct un protocol de testare pentru călătorie. Adică cetățenii să știe foarte clar că atunci când au de făcut o călătorie dintr-o țară în alta ce protocol de test au la dispoziție. Să zicem – cu câte zile înainte trebuie să-și facă test, la destinație după câte zile să repete testul, astfel încât să fie evitată o carantină prea îndelungată. De asemenea, ce tip de test, încât rezultatul să vină cât mai rapid. Dacă o astfel de măsură se aplică uniform la nivelul UE, oamenii vor ști la ce să se aștepte și vor fi din nou încurajați să-și cumpere un bilet de avion și să încerce să călătorească”, a spus Vălean, la Digi24.

Ea a menționat că, în întreg sectorul de transporturi, dar în special în cel legat de aviație, pierderile sunt enorme, cu 70% mai puține zboruri decât anul trecut la aceeași dată.

Comentarii