Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Urs lovit de mașină, lăsat în AGONIE 18 ore - Ministrul Mediului a IZBUCNIT: E inuman

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat în cazul ursului rănit, lăsat să agonizeze pe un drum din Harghita, că veterinarul din zonă nu avea tranchilizant și a fost trimis un alt medic pentru a adormi ursul și să-l îngrijească, însă atribuția de intervenție era a DSV.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2019 - 12:50

Un urs accidentat a fost lăsat să agonizeze de sâmbătâ seară pe drumul dintre Sovata şi Praid, traficul fiind restricţionat. Ursul a fost accidentat de o maşină sâmbătă seară, aruncat în afara carosabilului, dar el s-a târât pe DN13 A, la kilometrul 39, între Sovata şi Praid.

Ministrul Mediului Costel Alexe afirmă că e inuman ce s-a întâmplat, iar birocraţia şi nepăsarea au dus la această situaţie.

”Din păcate, nu e prima situaţie, am avut încă un caz asemănător la Târnăveni. E o situaţie total nefericită, se încadrează în prevederile unei hotărâri de guvern din 2010 de răniri, capturi şi ucideri accidentale. Legislaţia e una foarte clară. Atribuţia e a jandarmeriei şi a medicilor veterinari arondaţi”,a declarat ministrul Alexe la Antena 3.

Din păcate, din cauza biocraţiei şi a neasumării medicul veterinar nu a venit, substanţa tranchilizatoare nu a venit şi medicul nu şi-a asumat să ajungă la faţa locului. Noi suntem în teren cu toate instituţiile care ţin de mediu şi monitorizăm situaţia. În această situaţie, nu e nevoie de o derogare de la minister. Cred că e inuman să laşi un animal să agonizeze atât timp cât nimic din lege nu te opreşte să te opui”, a continuat Costel Alexe.

                                

La această oră ursul a fost tranchilizat, dar nu a putut fi luat de pe carosabil. Poliţia dirijează traficul în zonă.

 

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii