Universitatea din Bucureşti susţine iniţiativele magistraţilor care solicită abrogarea OUG 7

Conducerea Universităţii Bucureşti a transmis, miercuri, că susţine susţine iniţiativele magistraţilor şi ale care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2019 - 13:35

”Corecta funcţionare a statului de drept este o condiţie esenţială pentru democraţie, pentru protecţia drepturilor cetăţenilor împotriva acţiunilor arbitrare ale politicului în justiţie, acţiuni ce pot perturba grav scara de valori a întregii societăţi, ataşamentul acesteia faţă de dreptate, echitate, corectitudine, cinste, responsabilitate”, a transmis profesorul Mircea Dumitru.

”Conducerea Universităţii din Bucureşti a luat act de iniţiativele unor cadre didactice şi ale organizaţiei studenţeşti din cadrul Facultăţii de Drept de a formula public o poziţie avizată faţă de reglementările din ultimii doi ani referitoare la administrarea justiţiei în România, în special faţă de recenta OUG nr. 7/2019. Nu în ultimul rând, a luat act de acţiunile de solidarizare iniţiate de cadre didactice şi studenţi din cadrul mai multor facultăţi ale Universităţii din Bucureşti. Consecventă atitudinii sale de delimitare a activităţii academice faţă de ingerinţele politice de orice fel, Universitatea din Bucureşti consideră totodată că problema respectării normelor statului de drept, a asigurării independenţei justiţiei implică angajamentul civic al tuturor cetăţenilor responsabili”, a transmis, miercuri, conducerea Universităţii Bucureşti.

Potrivit documentului semnat de rectorul Mircea Dumitru, ”corecta funcţionare a statului de drept este o condiţie esenţială pentru democraţie, pentru protecţia drepturilor cetăţenilor împotriva acţiunilor arbitrare ale politicului în justiţie, acţiuni ce pot perturba grav scara de valori a întregii societăţi, ataşamentul acesteia faţă de dreptate, echitate, corectitudine, cinste, responsabilitate”.

”Ne exprimăm, aşadar, solidaritatea faţă de iniţiativele magistraţilor şi ale specialiştilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019 şi stoparea măsurilor care pun sub semnul întrebării bunul mers al justiţiei în România”, se mai arată în document.

Comentarii