Unitatea Mobilă ATI de la Timișoara s-a defectat din nou

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului Municipal Timișoara va fi din nou trimisă la reparații după o defecțiune la instalația de alimentare cu oxigen.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2020 - 14:47

Cei opt pacienți care erau tratați în Unitatea sanitară Mobilă de la Timișoara au fost transferați de urgență în alte secții de Terapie Intensivă după ce instalația de oxigen, suprasolicitată, a cedat. Cinci pacienți infectați cu Covid-19 au ajuns la Spitalul Județean Timișoara iar trei la Terapie Intensivă la Spitalul Municipal.

„Având în vedere suprasolicitarea instalaţiei de oxigen, erau 8 pacienţi, a scăzut presiunea la oxigen, s-a făcut conversia pe tuburi de oxigen. Atunci, venind o presiune mai mare de oxigen, ventilatoarele nu au mai funcţionat corespunzător. S-a activat planul alb, 5 pacienti au fost transferaţi la Spitalul Judeţean, doi în UPU la Spitalul Municipal, un pacient la Medicină Internă, tot la Municipal. Toţi au fost transferaţi în condiţii de siguranţă.”, a anunțat Ramona Gidea, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara.

Unitatea Mobilă de la Timișoara fusese pusă în funcțiune vinerea trecută, după ce a revenit din centrul service unde fusese trimisă ca urmare a unei defecțiuni la instalația de climatizare produsă la sfârșitul lunii octombrie.

Comentarii