Un Boeing 737 a ratat aterizarea în timpul unei furtuni, în Statele Unite

Un avion Boeing 737, cu 143 de oameni la bord, a ratat aterizarea la o bază militară şi a ajuns în râul St. Johns din Jacksonville, Florida, iar 21 de oameni au fost răniţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2019 - 10:39

Autorităţile din Jacksonville au anunţat pe Twitter că 21 de oameni au fost duşi la spital şi se află în stare bună. Potrivit News.ro, incidentul s-a petrecut vineri noapte, la ora locală 21.40. Avionul, modelul 737-800, venea din Naval Station Guantanamo Bay din Cuba cu 136 de pasageri şi 7 membri ai echipajului şi urma să aterizeze pe Naval Air Station Jacksonville.

Avionul nu s-a scufundat, au mai anunţat oficialităţile, care au prezentat şi două fotografii cu aparatul de zbor intact plutind. Primarul din Jacksonville, Lenny Curry, a scris pe Twitter că preşedintele american Donald Trump l-a sunat pentru a-i oferi ajutorul. Un pasager a declarat pentru CNN că zborul, care a plecat cu o întârziere de patru ore, a făcut „o aterizare cu adevărat grea” în Jacksonville, în timpul furtunii. „Am ajuns jos, avionul literalmente a lovit pământul şi a ricoşat, era clar că pilotul nu avea controlul total asupra lui şi a ricoşat din nou”, a spus Cheryl Bormann. Ea a mai precizat că majoritatea pasagerilor aveau legături cu armata şi că s-au ajutat între ei să iasă din scaune pe aripă, de unde au fost preluaţi de bărci.

Avionul aparţine companiei Miami Air International, care nu a comentat încă incidentul. Un purtător de cuvânt al Boeing a transmis că incidentul a fost adus la cunoştinţa companiei şi că sunt colectate informaţii legate de acest incident.

Comentarii