Un agent de pază a bătut o persoană cu afecţiuni medicale

Imagini în care un agent de pază din localitatea Cîrligele, judeţul Vrancea, loveşte o persoană cu afecţiuni medicale au apărut, miercuri, pe Facebook, iar autorităţile au demarat anchete.

Share

Rl online 0 comentarii

28.11.2018 - 14:59

Agentul de pază a fost filmat cu un telefon mobil în timp ce bate cu un baston o persoană, iar imaginile au fost postate pe facebook, însoţite de mesajul „aşa îşi face treaba agentul de pază Costică Lemnaru. Bate oameni pe stradă”.

După ce a văzut filmarea, primarul comunei vrâncene a demarat o anchetă. Surse din rândul anchetatorilor spun că victima agresiunii are probleme psihice şi creează frecvent probleme în comunitate, iar bătaia încasată a fost după un scandal într-un magazin alimentar, unde a şi spart geamul maşinii paznicului.

Imediat după ce imaginile au apărut pe Facebook, agentul de pază a intrat în concediu, dar şi-a explicat pe aceeaşi reţea de socializare, susţinând că persoana bătută era în stare de ebrietate şi că nu e prima dată când creează probleme în comunitate.

„Astăzi mă simt trist când văd că toată lumea mă condamnă pentru un gest necugetat pe care l-am făcut acum 24 de ore încercând de fapt să ajut nişte oameni agresaţi verbal şi fizic de un ins în stare de ebrietate. Îmi asum responsabilitatea pentru fapta mea, atât la poliţie cât şi la Primarie, am dat în scris explicaţii pentru ce am făcut şi voi suporta consecinţele faptelor mele cu bărbăţie. Consider că şi postarea lui Miron Marius a fost făcută pentru că mă urăşte şi pentru că l-am prins de multe ori cu lemne furate din pădurile oamenilor”, a scris agentul de pază pe Facebook.

Poliţiştii au început o anchetă, deşi victima nu a depus o plângere la Poliţie.

„Se fac verificări, persoana nu a depus plângere la Poliţie, dar poliţiştii fac verificări. Plângerea poate fi depusă în termen de 60 de zile”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Conform legii, fapta agentului de pază poate fi încadrată la infracţiunea de loviri şi alte violenţe.

Comentarii