10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăȘtirile zileiUE intervine și cere retragerea de urgență a unor produse cancerigene. Ce...

UE intervine și cere retragerea de urgență a unor produse cancerigene. Ce conțineau acestea

Potrivit deciziei luate vineri seara, companiile care au introdus pe piaţă produse care s-au dovedit a fi contaminate cu oxid de etilenă „vor trebui, sub controlul autorităţilor naţionale competente, să le retragă de pe piaţă şi vor fi rechemate cele care au fost deja cumpărate de consumatori”.

Decizia a fost luată „pentru că nu se poate defini un nivel sigur de expunere pentru consumatori”.

Sunt vizate produsele care conţin gumă de caruba, un aditiv (E410) utilizat în special în îngheţate, care a fost contaminată cu oxid de etilenă, un „agent cancerigen, mutagen şi toxic pentru aparatul reproducător” interzis în Uniunea Europeană. Acesta a fost detectat în numeroase produse importate.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă