Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei academicieni iluștri din Republica Moldova au devenit comandori ai Ordinului Militar de România

Trei academicieni iluștri din Republica Moldova au devenit comandori ai Ordinului Militar de România

În cadrul unui eveniment organizat de filiala clujeană a Academiei Române, academicieni de pe ambele maluri ale Prutului au încercat să identifice oportunități de colaborare în domeniul cercetării științifice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2018 - 15:59

Întâlnirea vine ca urmare directă a semnării în anul 2014 a unui memorandum de cooperare tehnico-stiințifică, care a fost inclus în programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont 2020. Memorandumul urmărește integrarea Republicii Moldova în aria științifică a UE, profitând de oportunitățile si modalitățile de colaborare din cadrul programului Orizont 2020 și făcând totodată cunoscută în spațiul mai larg european performanța tehnico-științifică din ambele țări.

Cu acest prilej, Ordinul Militar de România a acordat președintelui Academiei din Republica Moldova Gheorghe Duca, vicepreședintelui instituției Ion Guceac, precum și președintelui Academiei de Știinte Medicale din Republica Moldova Gheorghe Țîbîrnă, statutul de comandori ai Ordinului.

Ordinul Militar de România a fost înființat în anul 2008 și este membru al Organizației Europene a Asociațiilor Militare EUROMIL, având ca obiectiv principal securitatea socială, în numele valorilor morale, culturale şi istorice ale românilor.

Ceremonialul a fost condus de președintele Ordinului Militar de România, colonelul în rezervă dr. ing. Adrian Constantin, de comandorul Mihail Vinulescu și de academicianul Ion Mereuță, primul comandor al Ordinului din Republica Moldova.

În Senatul Ordinului Militar de România se află personalități renarcabile precum academicienii Dinu C. Giurescu, Constantin BăIăceanu-Stolnici, Răzvan Theodorescu, Dan Berindei, Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă Vasile Cândea, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale Irinel Popescu, rectorul-academician al Universității de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Ionel Sinescu și guvernatorul Băncii Naţională a României Mugur Isărescu.

Comentarii

loading...