Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu: Românii sunt chemați să spună dacă vor stat de drept sau nu

Scrutinul de duminică este unul extrem de important atât pentru situaţia în care se află Uniunea Europeană, dar şi pentru România, prin prisma referendumului la care românii au fost chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu, a declarat preşedintele de onoare al PMP.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2019 - 12:00

„Este un scrutin extrem de important atât prin situaţia în care se află Uniunea Europeană, trebuie să creăm un nou început al Uniunii Europene. Pe de altă parte, pentru România, avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări, prin prezenţă, de bună seamă", a afirmat Băsescu, după ce a votat la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală, citat de Agerpres.

Fiind întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, preşedintele de onoare al PMP a precizat: "Oricum este mai de drept decât a fost până-n 2004, dar în mod categoric trebuie corectat".

"Foarte mulţi nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcţionare a unei legislaţii în care s-au văzut şi plusuri, şi minusuri, după 10 ani în care am văzut şi oameni de foarte bună calitate în instituţiile de aplicare a legii, şi oameni de calitate mai slabă, după aceşti 10 ani, nişte modificări trebuie făcute, unele s-au făcut, altele vor trebui făcute în mod categoric. Mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curţii Constituţionale şi directive ale UE, cum este cea cu privire la confiscarea extinsă şi cea cu privire la consolidarea prezumţiei de nevinovăţie", a mai declarat Băsescu.

Întrebat dacă se aştepta să fie nevoit să stea la coadă aproximativ 10 minute pentru a putea intra să voteze, el a spus: "Nu, nu mă aşteptam să fie aglomerat, e un semn foarte bun că e aglomerat la secţia de votare din 'Jean Monnet', unde, de regulă, e foarte lejer".

Traian Băsescu a venit la vot cu soţia sa, Maria Băsescu.

Comentarii

loading...