10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTragedie la Suceava. Un pilot a murit după ce două avioane s-au...

Tragedie la Suceava. Un pilot a murit după ce două avioane s-au ciocnit la antrenamente

Potrivit IGSU, pe timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbuşit în afara pistei.
 
Cei doi piloţi de la mansă au rămas încarceraţi, iar unul dintre ei a fost declarat decedat. Nu au fost înregistrate alte victime.
 
La faţa locului actioneaza o autospeciala complexa de stingere si descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD si un echipaj SAJ.
 
Al doilea pilot a fost extras din avion şi stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iaşi.

În Suceava, sâmbătă după-amiază trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit anunţului evenimentului, urmau să participe unii dintre cei mai buni piloţi de acrobaţii aeriene din ţară: profesionişti din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial, piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac. 

Surpriza ediţiei din acest an era Formaţia ASALT, cu un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania”.

Show-ul aviatic a fost anulat în urma accidentului.

„Cu profund regret, vă aducem la cunoştinţă că în urma tragicului accident aviatic care a avut loc astăzi la Aerodromul Frătăuţii Vechi, în timpul antrenamentelor pentru pregătirea Show-ului aviatic programat pentru astăzi, ne aflăm în situaţia de a suspenda demonstraţiile aeriene din cadrul evenimentului. Cu toate acestea, vă informăm că va avea loc o expoziţie de avioane la sol”, a anunţat Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă