Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Zimnicea, unde o asistentă a murit, amendat de ITM

Spitalul Zimnicea, de unde o asistentă a murit după ce a făcut un accident vascular la serviciu, a fost amendat cu 1.500 de lei de către ITM Teleorman, pentru nemarcarea orelor lucrate şi turele de 12 ore care nu erau urmate de o zi de odihnă.

Rl online 0 comentarii

09.11.2018 - 20:47

Controlul ITM Teleorman a început la spitalul din Zimnicea după ce unei asistente i s-a făcut rău după programul de lucru la Spitalul Zimnicea şi a murit apoi la Spitalul de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti.

Directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu, a declarat pentru corespondentul Mediafax că ancheta la Spitalul Zimnicea a fost focalizată pe respectarea condiţiilor de lucru şi pe respectarea programului de muncă.

Potrivit concluziilor ITM Teleorman, inspectorii de muncă au verificat respectarea prevederilor legale privind timpul de lucru, respectarea clauzelor contractului individual de muncă, a repausului zilnic şi săptămânal, precum şi a respectării prevederilor Regulamentului Intern.

În urma anchetei s-a stabilit că ora de începere a activităţii şi cea de sfârşit nu a fost mereu evidenţiată de către angajaţi.

De asemenea, angajaţii au făcut în perioada verificată multe ture de 12 ore muncă / 12 ore odihnă, în condiţiile în care sunt recomandate turele de 12 ore muncă / 24 ore odihnă.

”În urma verificărilor efectuate prin sondaj, a rezultat faptul că au fost angajaţi cărora nu li s-a asigurat repausul săptămânal obligatoriu de 48 de ore consecutive. În urma controlului, ITM Teleorman a dispus opt măsuri cu termene ferme de intrare în legalitate, au fost aplicate două avertismente şi o amendă contravenţională în cuantum de 1.500 de lei", arată ITM.

În ceea ce priveşte decesul asistentei, cercetările continuă.

Carmen Vătafu a fost internată, de pe data de 30 octombrie, în comă profundă la Institutul de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti. După o noapte întreagă de serviciu, asistenta medicală s-a plâns de dureri puternice de cap şi de faptul că nu mai vede bine cu unul dintre ochi. Colegii femeii declarau că ambulanţa a fost chemată foarte târziu, astfel că starea femeii s-a agravat. Asistenta a fost dusă apoi la Institutul de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti, unde a şi murit.

Comentarii

loading...