30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei„Spitalul Morții” a „înviat”

„Spitalul Morții” a „înviat”

“Începând de astăzi, Spitalul Judeţean Suceava a început să funcţioneze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat şi tratat la Secţia de Chirurgie (…) Începând de astăzi, până la deschiderea modului ATI de lângă Secţia Infecţioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi trataţii pacienţi COVID, cei de pe Terapie Intensivă şi dializaţii”, a spus Flutur.

El a precizat că, tot luni, a ajuns şi staţia de osmoză inversă ce va fi montată pentru dializă.

În ultimele 24 de ore au fost internate la SJU Suceava 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 39 au fost externate, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical, a anunţat, luni, Prefectura Suceava.

Sursa citată precizează că în SJU Suceava sunt internaţi, în prezent, 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi COVID-19, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI. La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 29 de pacienţi COVID-19 şi 23 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În ceea ce priveşte situaţia celor şapte persoane infectate cu COVID-19 din cele două centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din judeţ, acestea sunt internate în spital, nefiind înregistrate alte probleme în cadrul centrelor.

Potrivit Prefecturii Suceava, în autoizolare la domiciliu sunt 4.422 de persoane, în carantină instituţionalizată cinci persoane, iar de sub incidenţa acestor măsuri au ieşit, până în prezent, 16.765 persoane, respectiv 3.102.

Până în prezent, în judeţul Suceava au fost efectuate 20.474 de teste, iar conform situaţiei întocmită de DSP Suceava se înregistrează un număr de 2.565 de persoane declarate vindecate. 

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă