Sorin Cîmpeanu, anunț important privind redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că redeschiderea unităților de învățământ se va produce abia în urma unor analize de risc făcute cu Ministerul Sănătății și cu specialiștii din epidemiologie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2020 - 14:27

„Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică. Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală.”, a precizat joi Sorin Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, primele unități școlare ce trebuie redeschise sunt grădinițele și școlile unde se desfășoară învățământul primar. Într-o a doua etapă urmează învățământul gimnazial și abia apoi cel liceal precum și unitățile din învățământul superior.

Comentarii