Secretar de stat la Transporturi demis de Orban după ce a provocat un accident rutier

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Valeriu Lupu a provocat un accident rutier, la Timişoara, intrând cu autoturismul într-o maşină parcată.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

03.01.2020 - 19:13

Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, astfel că poliţiştii au deschis un dosar penal.

Premierul Ludovic Orban a decis să îl demită pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Valeriu Lupu, care a provocat un accident rutier la Timişoara şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Vineri, în timp ce conducea maşina spre casă, în Timişoara, Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a lovit o maşină parcată. O femeie, proprietara maşinii lovite, a mers să vadă ce s-a întâmplat.

Când a ajuns lângă maşină, i s-a părut că bărbatul care a provocat accidentul este beat, astfel că a sunat imediat la poliţie, pentru a anunţa ce s-a întâmplat.

Ajunşi la locul indicat, poliţiştii au vrut să îl testeze cu etilotestul, conform procedurii, pe Valeriu Lupu, însă acesta a refuzat. De asemenea, secretarul de stat nu a vrut nici să meargă la Spitalul Municipal din Timişoara, pentru recoltarea probelor de sânge.

”Un bărbat de 56 de ani a lovit o maşină aflată în parcare pe strada Behelei, producând pagube materiale. La sosirea echiajelor de poliţie, bărbatul în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, totodată refuzând să i se recolteze şi probe de sânge. Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă.

Valeriu Lupu a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Numele lui se leagă de una dintre cele mai mari tragedii aeriene. În 1995, pe când acesta era director al companiei Banat Air, o aeronavă cu 41 de pasageri şi 7 membri ai echiajului s-a prăbuşit imediat după decolare, la Verona, iar toţi cei care se aflau în avion şi-au pierdut viaţa.

Comentarii