15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSecretar de stat la Transporturi demis de Orban după ce a provocat...

Secretar de stat la Transporturi demis de Orban după ce a provocat un accident rutier

Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, astfel că poliţiştii au deschis un dosar penal.

Premierul Ludovic Orban a decis să îl demită pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Valeriu Lupu, care a provocat un accident rutier la Timişoara şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Vineri, în timp ce conducea maşina spre casă, în Timişoara, Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a lovit o maşină parcată. O femeie, proprietara maşinii lovite, a mers să vadă ce s-a întâmplat.

Când a ajuns lângă maşină, i s-a părut că bărbatul care a provocat accidentul este beat, astfel că a sunat imediat la poliţie, pentru a anunţa ce s-a întâmplat.

Ajunşi la locul indicat, poliţiştii au vrut să îl testeze cu etilotestul, conform procedurii, pe Valeriu Lupu, însă acesta a refuzat. De asemenea, secretarul de stat nu a vrut nici să meargă la Spitalul Municipal din Timişoara, pentru recoltarea probelor de sânge.

”Un bărbat de 56 de ani a lovit o maşină aflată în parcare pe strada Behelei, producând pagube materiale. La sosirea echiajelor de poliţie, bărbatul în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, totodată refuzând să i se recolteze şi probe de sânge. Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă.

Valeriu Lupu a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Numele lui se leagă de una dintre cele mai mari tragedii aeriene. În 1995, pe când acesta era director al companiei Banat Air, o aeronavă cu 41 de pasageri şi 7 membri ai echiajului s-a prăbuşit imediat după decolare, la Verona, iar toţi cei care se aflau în avion şi-au pierdut viaţa.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă