FOTO: Ziarul de Iași

Scandal la Iași: enoriași îndepărtați de jandarmi la Slujba de Sfânta Parascheva

Aproximativ 50 de persoane care protestau în fața Catedralei Mitropolitane Iași au fost evacuate din zonă de o echipă de jandarmi și preoți pe motiv că oamenii nu purtau mască de protecție și nu respectau distanța între ei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2020 - 11:28

Jandarmii ajutați de mai mulți preoți au intervenit în timpul Slujbei de Sfânta Parascheva care are loc în acest moment la Catedrala Mitropolitană Iași pentru a îndepărta circa 50 de persoane care protestau împotriva măsurilor restrictive luate de autorități.

Oamenii au reușit să spargă cordonul impus de Jandarmerie și să se apropie de scena amenajată pentru slujbă și de racla cu moaștele Sfintei Parascheva, scoasă din Catedrală în cursul nopții după ce inițial Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunțase că anul acesta racla rămâne în interiorul lăcașului de cult.

Cu toții au fost îndepărtați din zona în care intraseră, cei mai mulți dintre ei fiind cetățeni din afara municipiului Iași, cu interdicție de a ajunge la racla cu moaște, credincioși fără mască de protecție a nasului și a gurii.

Protestatarii care afișau steagul tricolor și pancarde pe care scria „Jos dictatura” cereau ca în fața Catedralei să vină președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban pentru a discuta cu ei, scrie ziaruldeiasi.ro.

Comentarii