4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiScade numărul site-urilor frauduloase

Scade numărul site-urilor frauduloase

Situația este dată publicității de blogul din România al producătorului de soluţii de securitate Eset, citând Anti-Phishing Working Group (APWG), cel mai recent raport de tendinţe în domeniul phishing-ului. 

Pe de altă parte, realizatorii raportului remarcau o creştere a îngijorării legate de faptul că numărul redus de atacuri de tip phishing se poate datora în parte şi deprecierii eficienţei detecţiei acestora.

“Acest lucru poate fi cauzat de folosirea de către infractori a unor tehnici care urmăresc protejarea adreselor de phishing faţă de tehnicile de descoperire existente, ceea ce poate implica utilizarea mai multor redirecţionări care conduc victimele prin numeroase adrese URL înainte de a ateriza pe destinaţia de phishing ţintă. Într-adevăr, tendinţa crescândă spre astfel de redirecţionări este, de asemenea, menţionată în raport”, notează sursa citată.

Datele menţionate în document arată că aproximativ fiecare al doilea site de phishing afişează vizibil, lângă URL (Uniform Resource Locator – Localizator Uniform de Resurse, n.r.) “lacătul verde” care ar putea păcăli utilizatorii şi mai uşor, adăugând un sentiment de legitimitate site-ului.

APWG susţine că numărul de campanii de “convenţionale” de e-mail care vizează atragerea oamenilor către site-uri false a scăzut, spre sfârşitul anului trecut, de la 264.000 la puţin sub 240.000.

În ceea ce priveşte adresabilitatea celor care ţintesc internauţii, raportul de specialitate relevă că utilizatorii de sisteme software-ca-a-serviciu (SaaS) şi cei ai serviciilor de webmail sunt pe lista preferaţilor. Atacurile împotriva acestora au crescut de la 20% din numărul total al acestor incidente înregistrat în T3 din 2018, până la aproape 30%, în intervalul octombrie – decembrie al anului trecut.

De asemenea, atacurile care vizează utilizatorii site-urilor de stocare şi de găzduire fişiere în cloud au scăzut de la peste 11% la 4%, în ultimul trimestru din 2018. Cu toate acestea, site-urile procesatorilor de plăţi continuă să conducă în topul acestor atacuri, cu o treime din numărul total de atacuri derulate.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă