Satu Mare: Administraţia locală pregăteşte reamenajarea aeroportului

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare pregăteşte extinderea parcării şi reamenajarea căilor de acces a pasagerilor la Aeroportul Internaţional Satu Mare, după ce o companie aeriană a anunţat că îşi măreşte frecvenţa zborurilor spre Londra.

Share

Rl online 0 comentarii

31.07.2018 - 15:25

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, începând cu data de 30 octombrie, o companie aeriană va creşte de la două la trei cursele săptămânale spre Luton-Londra cu o aeronavă având o capacitate de 186 de locuri.

"Datorită faptului că în ultima perioadă a crescut simţitor traficul de pasageri, atât pe cursele interne cât şi pe cele internaţionale, se impune o reamenajare şi o reorganizare a aerogării sătmărene. În acest sens, în cursul zilei de astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ioan Rus, şi administratorul public al judeţului, Nagy Szabolcs, s-au întâlnit cu noul manager al Aeroportului Internaţional Satu Mare, Mihai Pătraşcu, pentru a discuta măsurile care vor fi luate pentru o mai bună deservire a pasagerilor. În perioada următoare se are în vedere extinderea parcării destinată autoturismelor, dar şi reamenajarea căilor de acces a pasagerilor în aeroport", precizează sursa citată.

În prezent de pe Aeroportul Satu Mare sunt operate zboruri către Luton-Londra, Bucureşti şi Constanţa.

Conform datelor prezentate, în primul semestru al anului 2018, pe Aeroportul din Satu Mare au fost înregistraţi un număr de 33.728 de pasageri. Dintre aceştia, 16.120 au folosit cursele interne, iar 17.500 cursele internaţionale. De asemenea, 108 pasageri au fost înregistraţi pentru zborurile necomerciale. În cursul anului 2017, numărul total de pasageri înregistraţi a fost de 60.795. Dintre aceştia, 26.945 de pasageri au ales cursele interne, 33.461 au optat pentru cele internaţionale şi 389 pentru cursele necomerciale. În anul 2016 numărului total al pasagerilor a fost de 23.796.

Comentarii