19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiS-a furat crucea de Bobotează

S-a furat crucea de Bobotează

Şi crucea de Bobotează a ajuns să se fure, a spus luni, după evenimentele de pe faleza Cazinoului din Constanţa prilejuite de Sărbătoarea Bobotezei, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, după ce o tânără a prins una dintre cele trei cruci aruncate în mare, dar i-a fost smulsă din mână de către un alt înotător, care a venit apoi cu ea la ţărm.

“Ce se mai fură? Crucea de Bobotează. Momentul în care un înotător, bărbat, smulge pur şi simplu (fură, a se citi) crucea din mâna unui alt înotător, femeie, la Bobotează. După care iese la mal cu ea, pretextând că el a prins-o”, a postat pe pagina sa de Facebook preotul Tănăsescu, fapta respectivă fiind surprinsă pe camerele de filmat.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, după ce s-a deplasat în larg cu o barcă, a aruncat în apele Mării Negre trei cruci, simbolizând “arătarea Sf. Treimi la apa Iordanului”. Mai mulţi tineri au sărit în apă pentru a prinde o cruce, printre care şi campioana constănţeană la Triatlon, Antoanela Manac, de 24 de ani, studentă la Facultatea de Medicină. După ce a prins o cruce, aceasta i-a fost smulsă tinerei din mână de către un bărbat care a pretins că el a prins-o.

Mii de persoane au fost prezente luni pe faleza Cazinoului din Constanţa, participând la slujba de sfinţire a apelor susţinută de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Potrivit acestuia, cei ce au adus crucile la mal au primit “un pacheţel cu calendare, icoane şi câţiva bănişori”.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a menţionat că “femeia va primi şi crucea, daruri a primit deja”, adăugând că “hoţul a fugit, că nu l-a mai văzut nimeni”. 

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă