Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pe lângă investițiile în lei pe 2 sau 4 ani, românii pot plasa euro pentru 5 ani euro în titluri de stat.

Românii pot cumpăra titluri de stat în euro

Banca Transilvania, BCR și BRD pun în vânzare titluri de stat pentru populație în euro, pe lângă cele în lei. Titlurile în valută vor fi listate automat la bursă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 10:32

Maturitatea titlurilor de stat în euro este de 5 ani, față de perioade de maturitate de 2 sau 4 ani la titulurile în lei, iar băncile promit dobânzi mai mari decât cele oferite pentru depozitele obișnuite pentru a scădea riscul investiţional până la maturitate.

”BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR şi BRD vor pune în vânzare începând de miercuri, 15 iulie 2020, titluri de stat pentru populaţie în lei şi, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori Bucureşti, având maturităţi de doi şi patru ani pentru moneda naţională şi de cinci ani pentru euro. Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadenţa de 2 ani şi 4,5% pentru scadenţa la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.”, a informat Ministerul de Finanţe.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii ofertei, inclusiv. Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează in perioada 15 iulie – 7 august.

Comentarii