Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Pixabay.com

Românii au încredere în UE și văd corupție peste tot, potrivit unui nou sondaj

Majoritatea românilor consideră corupţia drept un fenomen generalizat în ţara lor, relevă un sondaj de opinie realizat în ţara noastră de Institutul Republican Internaţional (IRI), un ONG din SUA, şi publicat luni pe site-ul său, relatează Agerpres.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 18:53

Ancheta sociologică efectuată de organizația non-guvernamentală americană arată că 58% dintre români consideră corupţia un fenomen 'foarte răspândit', iar 35% 'oarecum răspândit'. În opinia a 58% dintre cei intervievaţi, autorităţile naţionale sunt percepute ca cele mai corupte, comparativ cu 19% în cazul autorităţilor regionale şi locale.

Pe de altă parte, acelaşi studiu arată un sprijin solid pentru instituţiile transatlantice. O proporţie de 85% dintre persoanele intervievate sunt de părere că apartenenţa la Uniunea Europeană este bună pentru România. De asemenea, 44% au o opinie 'foarte pozitivă' şi 41% 'oarecum pozitivă' despre apartenenţa ţării la NATO. În acelaşi timp, 69% susţin ferm că menţinerea de legături puternice cu UE serveşte cel mai bine intereselor României, iar 35% consideră că aceste interese sunt cel mai bine apărate printr-o relaţie solidă cu Rusia.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 mai - 2 iunie 2018, prin interviuri directe, pe un eşantion reprezentativ de 1.203 de români cu vârste de cel puţin 18 ani, potrivit Agerpres.

Comentarii

loading...