Foto: Arhivă

Premierul anunță condițiile din noaptea de Paști: mască și distanțare

"Încă nu am ieșit din valul trei, dar ce a fost mai greu a trecut", a declarat, marți, premierul Florin Cîțu, cu privire la evoluția pandemiei în România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2021 - 10:40

"Încă nu am ieșit din valul trei, dar ce a fost mai greu a trecut", a declarat, marți, 27 aprilie, premierul Florin Cîțu, cu privire la evoluția pandemiei în România.

Șeful Guvernului a făcut această precizare într-o videoconferință cu prefecții, purtată de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Alături de premier s-a aflat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Videoconferința s-a purtat în contextul pregătirilor pentru activitățile din minivacanța de 1 Mai și din noaptea Paștelui Ortodox. După cum se știe, în ultimele zile, rata de infectare în București și în județul Ilfov a scăzut semnificativ.

Cu privire la restricțiile din noaptea de Paști, "nu s-a schimbat nimic - mască, distanțare", a subliniat, la videoconferința de marți, premierul Cîțu.

Amintim că, acum o săptămână, președintele Iohannis anunțase că în noaptea de Paști se va putea circula liber pe străzi, fără niciun fel de declarație scrisă, astfel încât toți credincioșii să se poată deplasa între locuințe și biserici. Șeful statului mai afirma că fiecare biserică are dreptul să oficieze slujba de Înviere conform regulilor religioase - adică mai întâi în curtea lăcașului de cult, apoi în interiorul acestuia.

Citește totul despre:

#paste #paști #Cîțu

Comentarii