Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vicepresedintele CJ Sibiu a fost demis de prefect

Social-democratul Constantin Morar, ex-presedintele Consiliului Judetean Sibiu, vicepresedinte dupa iunie 2004, a fost suspendat din functia in care a fost ales, printr-un ordin semnat de prefectul Ion Ariton. "Se constata incetarea de drept ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Social-democratul Constantin Morar, ex-presedintele Consiliului Judetean Sibiu, vicepresedinte dupa iunie 2004, a fost suspendat din functia in care a fost ales, printr-un ordin semnat de prefectul Ion Ariton.
"Se constata incetarea de drept a mandatului de vicepresedinte al CJ Sibiu al domnului Constantin Morar, incepand cu data de 30 mai 2005. Cu aceeasi data, inceteaza si exercitarea atributiilor de vicepresedinte al CJ Sibiu", semneaza prefectul Ariton in ordinul cu numarul 355.
Anuntul demiterii lui Morar a fost facut de presedintele CJ, Martin Bottesch, care s-a ferit ca comenteze prea mult decizia prefectului. "Eu doar aduc la cunostinta acest ordin. Este vorba de o incompatibilitate, deoarece, in calitate de vicepresedinte al CJ Sibiu, domnul Morar mai detinea o functie publica remunerata si anume cea de presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, unde s-au primit indemnizatii. Institutia prefectului a constatat incompatibilitatea, eu consider ca au cantarit bine situatia juristii de acolo", a declarat Bottesch, care s-a ferit sa mai ofere orice alt detaliu.
Constantin Morar sustine ca ordinul prefectului Ariton este un abuz si sustine ca o sa il atace in contencios administrativ. "Este un abuz impardonabil. Eu am fost ales ca presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, iar odata cu mine au fost alesi alti sase consilieri judeteni. Autoritatea aceasta este o structura consultativa, care nu are nici macar personalitate juridica. Cat priveste indemnizatiile, pana acum eu nu am primit nici una. Am facut toate formele pentru a ataca ordinul prefectului, la a carui institutie credeam ca sunt juristi cu pregatire", a declarat Constatin Morar.
Dupa citirea ordinului de catre presedintele CJ Sibiu, reprezentantii Prefecturii Sibiu au emis un comunicat de presa in care sustin ca suspendarea lui Morar vine in urma unei sesizari facute de deputatul PNL, Cornel Stirbet.
"Luand in analiza sesizarea deputatului Cornel Stirbet si punctul de vedere al ministrului Administratiei si Internelor, subprefectul Marin Craciun a analizat situatia de fapt, prezentand prefectului de Sibiu un referat din care rezulta incompatibilitatea intre cele doua functii detinute de domnul Constantin Morar. Subprefectul Marin Craciun a propus emiterea ordinului de incetare a mandatului de vicepresedinte al CJ Sibiu, incepand cu 30 mai 2005.
In referatul subprefectului Craciun, se mentioneaza faptul ca domnul Morar nu a renuntat la una din cele doua functii, in termenul legal de 15 zile de la data existentei starii de incompatibilitate. De asemenea, prefectul de Sibiu (la data respectiva, domnul Mircea Silvestru Lup) ar fi trebuit sa fie atentionat despre aceasta situatie de catre secretarul general al CJ Sibiu, in termen de 60 de zile", se arata in comunicatul semnat de purtatorul de cuvant al Prefecturii, Dorin Teodorescu.
Conform comunicatului, in 30 mai a fost depusa sesizarea lui Cornel Stirbet, in 30 mai a fost intocmit raportul subprefectului si in aceeasi zi a fost dat ordinul de incetare a mandatului lui Morar. Acesta a fost ales in fruntea ATOP in septembrie anul trecut.
Reprezentantii Aliantei "D.A." PNL-PD Sibiu au amintit de mai multe ori faptul ca isi doresc schimbarea social-democratului Constatin Morar din functia de vicepresedinte al CJ Sibiu. Pentru locul lui Morar, in randul Aliantei, este vehiculat numele liberalului Gheorghe Dicu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...