8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUrmarire cu focuri de arme pentru anihilarea hotilor de combustibil

Urmarire cu focuri de arme pentru anihilarea hotilor de combustibil

Patru persoane au fost retinute, in noaptea de miercuri spre joi, de o echipa a Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, in timp ce incercau sa dea “lovitura” la sondele petroliere din zona localitatii Varias. Pentru prinderea hotilor de combustibil oamenii legii au fost nevoiti sa declanseze o urmarire cu focuri de arma.
Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii, maior Daniela Stanciu, in jurul orei 01.30 si-a facut aparitia un autoturism Dacia 1310 din care a coborat un barbat pentru a verifica zona. Vazand ca “terenul” e liber, acesta a plecat sa dea semnalul de “atac”. Apoi, in jurul orei 03.30 alte doua persoane sosite cu un alt autoturism Dacia au reverificat zona, dupa care au plecat si au revenit o ora mai tarziu.
Convinsi ca nu au nici o alta “companie”, cei doi s-au apucat sa descarce zeci de bidoane de plastic, iar cu chei potrivite au deschis apoi sonda si s-au apucat sa umple recipientii cu produs petrolier (circa 400 litri), fara sa banuiasca faptul ca sunt discret filati. Dupa 20 minunte de supraveghere, jandarmii au iesit din ascunzatoare, somandu-i pe acestia sa opreasca orice activitate. Panicati, cei doi s-au urcat in masina si dusi au fost.
Jandarmii au pornit in urmarirea hotilor, iar pentru prinderea lor a fost necesara folosirea armamentului. S-au executat sase focuri de arma (cinci in plan vertical si unul in luneta masinii). Ultimul glont i-a determinat pe hoti sa abandoneze masina si sa incerce sa scape.
S-a stabilit ca fugarii sunt doi localnici pe nume Nicolae V., de 54 ani, si Dumitru Virgil C., de 43 ani. In autoturismul abandonat s-au mai gasit inca opt bidoane de plastic goale, plus inca 12 abandonate la sonda pline cu petrol.
Misiunea nu avea, insa, sa se incheie aici. Ieri dimineata, in jurul orelor 07.00, alta echipa de hoti i-au adus din nou in alerta, in aceeasi localitate, insa la o alta sonda, pe jandarmii timisoreni. Au fost descoperite o masina Volkswagen Golf II si doua persoane care incercau sa umple recipienti de plastic cu produs petrolier din sonda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă