15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUniunea Europeana a sistat finantarea proiectului "Pavilionul expozitional"

Uniunea Europeana a sistat finantarea proiectului “Pavilionul expozitional”

Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a efectuat o vizita in judetul Constanta pentru a vedea, potrivit propriei declaratii, modul in care sunt cheltuiti banii europeni. In programul oficialului a fost prevazuta, in afara de vizite la obiectivele finantate cu bani europeni, o intalnire cu conducerile Prefecturii, Consiliului Judetean Constanta si Primariei municipiului resedinta de judet. Fiecare dintre aceste entitati a prezentat actiunile pe care le desfasoara in ceea ce priveste perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Inaltul oficial a apreciat in mod deosebit eforturile autoritatilor de a informa populatia de la sate cu privire la implicatiile asupra vietii si activitatii pe care le va avea intrarea Romaniei in marea familie a statelor din Europa. Excelenta Sa s-a declarat incantat de atentia care s-a dat organizarii actiunilor legate de sarbatorirea “Zilei Europei”.

Planuri de perspectiva

Primarul Radu Mazare i-a prezentat sefului Delegatiei Comisiei Europene in Romania viziunea autoritatilor locale asupra zonei Constanta-statiunea Mamaia. Unul dintre punctele de interes este realizarea marinei din zona Cazino-ului din statiune, pentru care municipalitatea nu mai beneficiaza de finantare. Primarul a accentuat importanta realizarii proiectului prin care s-ar reusi atragerea unui numar si mai mare de turisti. Administratia locala a solicitat sprijin financiar european pentru a efectua reabilitatea fatadelor cladirilor din zona peninsulara, unele dintre ele declarate monumente de arhitectura.
Consiliul Judetean are in vedere, la randul sau, mai multe proiecte care vizeaza valorificarea potentialului turistic al judetului. Sunt preconizate lucrari de modernizare la Complezul Muzeal de Stiinte ale Naturii, precum si actiuni care au ca obiectiv dezvoltarea turismului religios.

Bulina alba

Inaltul oficial a apreciat in special modul in care banii obtinuti prin Proiectul “ONCO HOPE” vor alina suferinta micutilor suferinzi de boli incurabile, internati in Spitalul Clinic de Urgenta Constanta. “Va fi o alinare pentru copii, dar si pentru parintii lor”, a declarat Jonathan Scheele, care a apreciat buna colaborare dintre reprezentantii Asociatiei Psihosomatice, medici, voluntari si beneficiarii proiectului. Ambasadorul Uniunii Europene la Bucuresti a declarat ca autoritatile din judetul Constanta “au facut pasi seriosi inainte si nu este cazul sa se mearga inapoi”.
Oficialul si-a aratat disponibilitatea de a analiza posibilitatile pe care le are Constanta pentru a obtine finantari din partea UE. Din pacate, seful DCE a fost nevoit sa anunte sistarea finantarii pentru proiectul “Pavilionul expozitional”, pentru care Uniunea Europeana alocase aproape 4,5 milioane de euro.

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă