9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUnicul producator de pompe, la un pas de faliment

Unicul producator de pompe, la un pas de faliment

Aproximativ 800 de lucratori de la intreprinderea bucuresteana “Aversa” au participat ieri la un mars si miting de protest. Actiunea a fost organizata de Sindicatul “Aversa” si Blocul National Sindical. Manifestantii s-au adunat incepand cu ora 8 in curtea societatii (langa Piata Obor) dupa care au plecat in mars pe traseul: Ziduri Mosi, Soseaua Stefan cel Mare, Piata Victoriei (fara stationare), Bdul Lascar Catargiu, Piata Romana, Bdul Gheorghe Magheru, Dem I. Dobrescu si Piata Revolutiei. Pe pancartele manifestantilor se putea citi: “Nu dorim lichidarea sau falimentarea societatii”, “Avem incredere in institutiile statului” etc. Matei Bratianu, secretar general BNS, a afirmat ca salariatii “protesteaza impotriva incercarii de lichidare si falimentare a acestei societati, in conditiile in care exista piata de desfacere pentru produse”.
In jurul orei 11, coloana de manifestanti a ajuns in Piata Revolutiei unde a stationat timp de circa trei ore. Un grup de 30 de persoane, desprins din randurile manifestantilor, a plecat spre Tribunalul Bucuresti, sectia Vll Civila, unde urma sa se judece deschiderea procedurii de faliment, pentru a organiza un pichet de protest.
Constantin Barna Stelica, directorul intreprinderii, a declarat: “Exista intr-adevar unele datorii catre furnizori de circa 90 miliarde lei, dar in acelasi timp societatea are de recuperat 60 miliarde lei, are in banca conturi de 15 miliarde lei, iar productia lunara (de electropompe, motopompe si piese turnate) este de 40 miliarde lei. Solutia ar trebui sa fie cea de privatizare eficienta, nu de declarare a falimentului”.
Reprezentantii BNS considera ca “tentativa de lichidare si falimentare a societatii este motivata de valoarea deosebita a terenului (10 hectare, in apropierea unei zone comerciale si a centrului orasului), dar si a utilajelor, in total peste 50 milioane euro”.
“Aversa” este unicul producator de pompe din Romania si are un numar de 1303 angajati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă