15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialStudentii il vor pe profesorul Andrei Marga

Studentii il vor pe profesorul Andrei Marga

Federatia Alianta Tineretului Universitar (ATU) din Bucuresti, dupa mai multe consultari, a ajuns la concluzia ca prof. univ. dr. Andrei Marga este persoana competenta care ar trebui sa fie numita la conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii.
“Vom solicita presedintelui Romaniei, dl Traian Basescu, primului ministru, dl Calin Popescu Tariceanu, si presedintelui Partidului Democrat, dl Emil Boc, ca in functia de ministru al Educatiei si Cercetarii sa fie numit prof. univ. dr. Andrei Marga. E timpul sa renuntam la algoritmul politic si sa avem o persoana competenta in fruntea acestui minister. Din 2001 si pana in prezent in fruntea acestui minister au fost numite persoane care nu au facut mare lucru in domeniul educatiei, mai degraba au fost niste “pasari calatoare” care au lasat in sistem un haos si un dezastru de nedescris. Adevaratele reforme au inceput in perioada cand dl Andrei Marga era ministru. Pe timpul domniei sale a fost aproape o revolutie in invatamant. Educatia nu are nevoie de ministri anonimi si mediocri care au scop doar trecerea in CV a acestei functii”, declara Calin Stan, secretar general ATU.
Parerea studentilor vizavi de actualul ministru al Educatiei si Cercetarii nu este chiar cea mai buna, ei considerand ca de fapt functia a fost prea mare pentru prof. univ. dr. Mircea Miclea, care acum “incearca sa iasa cu fruntea sus dintr-un minister in care nu a miscat aproape nimic, iar asa-zisele reforme ale sale nu au fost simtite nici de catre studenti, nici de catre profesori, nici de catre cercetatori”.
ATU este formata din asociatii studentesti din Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, avand in jur de 6.000 de membri.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă