Stiri

Ecologizarea Lacului Ciuperca Primaria municipiului Tulcea va contracta un imprumut bancar in valoare de 100 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unor instalatii de alimentare cu apa si canalizare situate in apropierea Lacului ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Ecologizarea Lacului Ciuperca

Primaria municipiului Tulcea va contracta un imprumut bancar in valoare de 100 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unor instalatii de alimentare cu apa si canalizare situate in apropierea Lacului Ciuperca. Un studiu realizat recent de specialisti arata ca acest lac pe care autoritatea locala incearca sa-l transforme intr-o zona de agrement nu poate fi ecologizat daca nu vor fi obturate conductele din imediata vecinatate. Este vorba de retelele vechi de alimentare cu apa aflate in preajma lacului, dar si de o magistrala de canalizare care trece pe malul apei. Lucrarile vor incepe in primavara si vor fi urmate de operatiuni de dragaj menite sa curete fundul apei.

Radar modern la ANR

Serviciul Dirijare Tarfic din cadrul Autoritatii Navale Romane va fi dotat in curand cu unul dintre cele mai performante echipamente de navigatie din lume. Este vorba despre un radar maritim de detectare si identificare a navelor. Acesta va fi folosit ca sistem de rezerva, in cazul unor caderi accidentale ale sistemului VTMIS, folosit in prezent pentru identificarea, monitorizarea si controlul traficului maritim. Vechiul sistem radar va fi donat Capitaniei Galati, care beneficiaza in prezent de un radar mai vechi. Cheltuielile pentru achizitionarea intregului sistem au fost suportate de Autoritatea Navala Romana din bugetul propriu si se inscriu in cadrul procesului de modernizare a serviciilor din cadrul A. N. R..

Citește totul despre:

Comentarii