9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStatul cumpara teren pentru Autostrada Transilvania

Statul cumpara teren pentru Autostrada Transilvania

Statul Roman va trebui sa mai achizitioneze aproape 3.000 de hectare de pamant pentru a finaliza constructia Autostrazii Transilvania. Investitia se ridica la aproximativ 150 milioane de dolari, avand in vedere faptul pana acum s-au platit cinci dolari pe metrul patrat.
In cazul imobilelor aflate pe terenurile pe care va trece viitorul tronson dintre Bors si Brasov suma acordata proprietarilor se va stabili in urma unor expertize individuale, iar in ceea ce priveste terenurile se vor lua in calcul imbunatatirile, pretul zonei, categoria suprafetei respective si tipul de cultura existent.
Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, anul acesta s-au platit despagubiri in valoare de peste 480 miliarde lei, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi achitate 640 miliarde lei. Guvernul a alocat deja 213 milioane de dolari pentru plata lucrarilor care urmeaza sa fie executate de compania americana “Bechtel” pe traseul autostrazii. Contractul pentru realizarea viitorului tronson a fost incredintat firmei americane fara licitatie de fostul Guvern PSD. Valoarea contractului este de 4,3 miliarde euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă