18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la "Mittal Steel"au pichetat Primaria Hunedoara

Sindicalistii de la “Mittal Steel”au pichetat Primaria Hunedoara

Peste 40 de sindicalisti de la “Mittal Steel” Hunedoara au pichetat, ieri, timp de doua ore, sediul Primariei municipiului Hunedoara. Protestatarii, toti membri ai Sindicatului “Siderurgistul”, s-au aratat nemultumiti de modul in care sunt tratati de conducerea administratiei locale, in special de primarul Nicolae Schiau.

Discutii in contradictoriu

Protestarii s-au adunat in fata sediului Primariei in jurul orei 10.00, iar jumatate de ora mai tarziu, primarul Schiau a iesit din institutie si le-a strans mainile unora dintre ei, pe care ii cunostea de pe vremea cand a lucrat la “Siderurgica”. “Conducerea sindicatului incearca sa va folosesca drept masa de manevra. Nu este adevarat ca Primaria nu a raspuns solicitarilor sindicatului. Este vorba despre terenul din apropierea arenei de popice, care este in proprietatea statului, nu a sindicatului, pe care va fi construita o sala de sport. Cati dintre dumneavoatra au copii la Colegiul National "Traian Lalescu" sau la Scoala Generala nr. 4. Vreti sa faca sport afara, in frig?”, i-a intrebat edilul pe protestatari.
Imediat, oamenii i-au raspuns ca nu considera o prioritate construirea unei sali de sport. “Noi vrem locuri de munca pentru copii si rude. Copiii mei au plecat la lucru in Spania, pentru ca nu au gasit slujbe la Hunedoara. Nu au fost alaturi de mine de sarbatori. Eu consider o prioritate sa aiba copiii mei locuri de munca la Hunedoara, decat sa fie construita o sala de sport”, a spus unul dintre protestatari, Florin Bora.

Conflict fara precedent

Intre Sindicatul “Siderurgisul” si Primaria a izbucnit un conflict fara precedent. Cel putin asa sustine presedintele sindicatului, Petru Vaidos, care ii acuza pe edilii locali ca au respins orice incercare de dialog cu sindicalistii.
Pe de alta parte, primarul Nicolae Schiau a declarat ca sindicalistii de la “Mittal Steel” Hunedoara au cerut aprobare pentru un protest, insa nu au specificat motivul. “Am discutat cu conducerea sindicatului si am identificat doua probleme. Prima este legata de faptul ca autobuzele care efectueaza transportul muncitorilor la serviciu, in regim de conventie, nu au voie sa opreasca in statiile concesionate de operatorul care a castigat licitatia pentru a efecta transportul local in municipiu”, a spus edilul.
Schiau a spus ca al doilea motiv este o problema delicata, insa Primaria isi poate justifica actiunea cu acte. “Este vorba despre un teren, de peste 5.100 de metri patrati, aflat in proprietatea privata a statului si administrat de municipalitate, pe care l-am cedat Companiei Nationale de Investitii pentru a construi o sala de sport pentru elevii de la Colegiul National de Informatica "Traian Lalescu" si de la Scoala Generala nr 4. Sindicatul sustine ca terenul, care se afla in apropiere de Arena de Popice, ii apartine. Ei se bazeaza pe un decret semnat in anul 1969 de Nicolae Ceausescu, prin care se atribuie o suprafata de teren de 24.000 de metri patrati, din administrarea municipiul Hunedoara in folosinta gratuita, pe o perioada nedeterminata, Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania. Daca au primit drept de administrare, nu inseamna insa ca sunt proprietari”, a mai declarat primarul.
Dupa ce a stat cateva minute de vorba cu protestatarii, seful administratiei locale le-a cerut sa-si aleaga sapte reprezentanti care sa stea de vorba cu conducerea Primariei. In urma discutiilor, nu s-a ajuns la un numitor comun. Petru Vaidos a declarat, dupa negocieri, ca vor urma alte actiuni sindicale, insa nu a vrut sa dezvaluie urmatorul pas pana la o consfatuire cu membrii de sindicat.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă