8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSala de sport de la Lancram va fi finalizata in ilegalitate

Sala de sport de la Lancram va fi finalizata in ilegalitate

Lucrarile la sala de sport din apropierea cimitirului din Lancram (judetul Alba), unde este inmormantat poetul Lucian Blaga, vor continua, potrivit unor surse neoficiale, pana la finalizarea constructiei, in ciuda asigurarilor date de autoritati ca imobilul va fi mutat. In aceste conditii, lucrarile sunt ilegale daca tinem cont de faptul ca autorizatia de constructie a expirat in urma cu o luna.
Primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, a declarat ca din cate stie el, lucrarile vor fi continuate in perioada urmatoare si ca sala de la Lancram ar putea fi terminata in maxim doua saptamani. Constructorul – Compania Nationala de Investitii – urmeaza sa realizeze ultimele finisaje interioare. Imobilul este finalizat in forma initiala, in ciuda solicitarilor reprezentantilor guvernamentali de a muta cladirea sau de a-i scadea inaltimea si fara a tine cont de plangeri prealabile inaintate de Ministerul Culturii in iunie.
“Astazi nu se lucreaza. Nu stiu ce se va intampla maine sau in zilele urmatoare”, a spus Dancila. El a adaugat ca nu exista la aceasta ora nici un ordin oficial de oprire a constructiilor. In luna mai, ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, i-a solicitat, printr-o scrisoare deschisa, primarului din Sebes sa ia “masuri imediate pentru demontarea” salii de sport. Actiunea a fost urmata in luna iunie, de o actiune in instanta a MCC impotriva Primariei.
Alexandru Dancila a declarat, insa, ca plangerea MCC nu are efect, deoarece putea fi depusa in maxim sase luni de la emiterea autorizatiei, iar in cazul de fata acest termen a fost depasit. Potrivit edilului, autorizatia a fost eliberata in 2003, dreptul de introducere a plangerii prealabile fiind, astfel, prescris. Oficialii Ministerului Culturii sunt, insa, de alta parere si considera ca acesta este un caz special care este tratat in legislatie in alt mod.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă