16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialReparatiile la caminele studentesti - pe ultima suta de metri

Reparatiile la caminele studentesti – pe ultima suta de metri

Din cauza unor critici ale Uniunii Studentilor din Romania referitoare la ritmul lent in care se desfasoara lucrarile de reabilitare a caminelor si la conditiile precare oferite, Ministerul Educatiei si Cercetarii a alcatuit un comandament care sa monitorizeze stadiul pregatirii lor. Comandamentul este coordonat de secretarul de stat pentru Invatamantul Superior, care a solicitat tuturor universitatilor informatii privind numarul de locuri disponibile, metodologia aprobata de Senatele universitatilor in repartitia studentilor in camine, precum si date privind stadiul lucrarilor.

Conform informatiilor disponibile pe site-ul MEdC, universitatile au responsabilitatea de a coordona direct spatiile de invatamant si cele de cazare. La nivelul intregii tari, au fost alocate, in vederea renovarii si pregatirii spatiilor de invatamant si a caminelor, peste 500 miliarde lei vechi.

Nu sunt pregatite!

Rectorul Universitatii “Ovidius” Constanta, prof. Victor Ciupina, a declarat ca lucrarile de renovare continua in toate caminele apartinand acestei institutii de invatamant. Cu toate acestea, rectorul a precizat ca ele se vor finaliza pana la data de 28 septembrie, pe 29 si 30 septembrie urmand sa se faca repartitia studentilor.
“Reparatiile continua in cadrul a cinci camine studentesti. Se efectueaza lucrari curente de varuire a interioarelor, de igienizare si asa mai departe”, a explicat prof. Victor Ciupina.

Lucrari amanate la Caminul nr. 1

Reparatiile capitale de la Caminul numarul 1, situat pe Bulevardul Mamaia, au fost amanate pentru anul viitor. Conform declaratiilor rectorului Victor Ciupina, acesta ar fi trebuit sa devina camin de garsoniere, insa modificarile au fost amanate. “Am decis sa nu ne apucam inca de transformarea caminului de pe Bulevardul Mamaia in unul de garsoniere deoarece lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in luna martie si nu am gasit un spatiu unde sa-i putem muta pe studentii cazati aici. In aceste conditii, modificarile vor incepe in luna iunie a anului viitor si se vor finaliza in octombrie 2006”, a explicat rectorul Universitatii “Ovidius”. In prezent, aici se deruleaza actiunile de igienizare, reparatiile curente, precum si varuirea interiorului. De asemenea, se lucreaza la reabilitarea si igienizarea grupurilor sanitare.

Centrala termica la “Vasile Parvan”

O investitie serioasa a fost facuta la caminul studentesc de la “Vasile Parvan”. Pentru ca aici au existat o serie de probleme, conducerea universitatii a decis achizitionarea si punerea in functiune a unei centrale termice proprii.
Rectorul universitatii, prof. Victor Ciupina, a declarat ca, in general, starea caminelor este destul de buna. “Caminul nr. 2 de garsoniere si cel de pe Faleza sunt intr-o stare foarte buna. De asemenea, cele de la Liceele Energetic si “Vasile Parvan” ofera conditii de cazare destul bune ca si la Navrom, camin pe care, cu sprijinul RAEDPP, am obtinut aprobarea pentru a-l folosi si anul acesta”, a conchis rectorul Victor Ciupina.

Se mareste chiria!

O veste destul de proasta pentru studentii caministi este aceea ca in acest nou an universitar chiria se va mari, deoarece si preturile la energie electrica, apa etc. au crescut foarte mult. In momentul de fata nu se stie care vor fi noile preturi, acestea urmand sa fie aprobate in data de 26 septembrie, in cadrul sedintei Senatului. Anul trecut, un student care beneficia de subventie de la stat nu platea nici un leu pentru chirie daca statea in caminele de la “Energetic”, “Parvan”, “Navrom” sau in Caminul nr. 1. Un student aflat in aceeasi situatie trebuia sa achite in jur de 4 sau 5 sute de mii lei vechi in cazul in care dorea sa locuiasca in caminul de garsoniere.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul Patriarhului Daniel de Înviere. “Sfintele Paşti sunt sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de Sfintele Paști, evidențiind semnificația profundă a Învierii Domnului pentru credincioși. În cuvintele sale, Patriarhul subliniază...

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică vine cu o atenţionare pentru cei care fac cumpărături online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică emite o avertizare importantă pentru toți cei care fac cumpărături online, subliniind că infractorii cibernetici sunt activi în special...

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă