Reconstructia ecologica - singura solutie pentru piscicultura

"Localitatea Tulcea este extrem de importanta ca oras, iar din punctul de vedere al mediului as spune ca are o importanta majora. Atunci cand Tulcea va indeplini standardele de mediu, va fi simbolul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii", a ...

Share

Mihai Derer 0 comentarii

16.08.2005 - 00:00
"Localitatea Tulcea este extrem de importanta ca oras, iar din punctul de vedere al mediului as spune ca are o importanta majora. Atunci cand Tulcea va indeplini standardele de mediu, va fi simbolul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii", a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, prezenta in orasul de la Dunare.
In ceea ce priveste problemele de mediu care au tinut prima pagina a ziarelor centrale in urma cu aproape doua saptamani, ministrul MGA a declarat ca abia peste doua saptamani se vor afla rezultatele analizelor efectuate de inspectorii de mediu la halda de slam a societatii Alum SA. Referindu-se insa la cazurile de mortalitate piscicola aparute de la inceputul lunii trecute in diverse locuri din RBDD, raspunsul ministrului Sulfina Barbu a fost transant. "Intotdeauna vom fi in contradictie cu interesele economice din Delta Dunarii, pentru ca noi, aplicand principiile internationale de conservare a naturii in RBDD, vom impune restrictii. Dar avem in vedere si problema comunitatilor locale, iar atunci cand master-planul privind reconstructia ecologica a RBDD va fi finalizat, vom cunoaste cu exactitate atat fondurile de care avem nevoie pentru ca rezervatia sa functioneze fara sincope, cat si oferirea unei alternative ocupationale persoanelor din comunitatile locale din delta", a mai spus ministrul Mediului. In opinia sa, finalizarea proiectului de reconstructie ecologica demarat in 1990 de Institutul National de Cercetare si Dezvoltare a Deltei Dunarii este singura solutie pentru evitarea cazurilor de mortalitate piscicola care s-au inregistrat inca de la inceputul lunii trecute. Iar pana cand specialistii vor finaliza master-planul demarat in aceasta vara, cel mai probabil anul viitor, noroc ca vine iarna. Astfel, pestii nu vor mai muri din cauza caldurii excesive, ci doar a pescarilor care nu vor sa scrie pe plase etichete cu "Aici intra doar pestii care nu sunt interzisi de lege!".

Citește totul despre:

Comentarii