Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proprietarii nu vor sa primeasca despagubiri in locul caselor nationalizate

Conducerea Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat a protestat ieri fata de propunerile legislative privind despagubirile acordate proprietarilor care si-au pierdut casele in timpul regimului comunist. Maria Theodoru, presedinta ...

Share

Rl online 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Conducerea Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat a protestat ieri fata de propunerile legislative privind despagubirile acordate proprietarilor care si-au pierdut casele in timpul regimului comunist. Maria Theodoru, presedinta asociatiei, a declarat ca proprietarii de drept sunt total nemultumiti de faptul ca proprietatile nu s-au restituit in natura. Executivul a incercat sa dea senzatia, in opinia doamnei Theodoru, ca va restitui masiv proprietatile in natura, dar in realitate este vorba numai despre imobilele detinute de scoli, spitale, partide sau ambasade, adica aproximativ 5.000 din cele 128.000 de imobile revendicate de proprietari in natura. Ea a adaugat ca multe dintre imobilele preluate abuziv de la proprietari au fost vandute ilegal de statul roman, pentru ca acesta nu avea drept de proprietate asupra lor. "Noi speram sa dovedim ca vanzarile sunt ilegale", a declarat Maria Theodoru, care a insistat pentru restituirea in natura a caselor nationalizate. Presedinta asociatiei a spus ca ii va descuraja pe proprietari sa primeasca o propunere de despagubire si i-a sfatuit sa apeleze la instante si sa mearga pana la Strasbourg daca va fi necesar. Asociatia nu este de acord nici cu constituirea Fondului Proprietatea, pentru ca proprietarii vor primi un "risc" in locul proprietatii. Riscul se refera la actiuni a caror valoare poate varia la bursa, ceea ce nu asigura un venit sigur pentru detinatorii lor. Actiunile au mai fost considerate un bilet la loterie care nu ofera o despagubire echitabila.
Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat are in obiectiv crearea unei legislatii care sa apere dreptul de proprietate si sa indrepte abuzurile comise de regimul comunist si de catre cel post-decembrist prin expropriere fortata, respectiv prin vanzarea unor astfel de imobile catre chiriasi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...