10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialProfesorii au invatat pe rupte!

Profesorii au invatat pe rupte!

Cadrele didactice au sustinut, in cursul zilei de ieri, proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante.
La nivelul judetului Constanta, 1.750 de candidati s-au inscris la acest concurs, pentru ei fiind disponibile 1.964 de posturi. Dintre acestea, 1.623 sunt posturi netitularizabile si alte 341 sunt titularizabile. Concursul, unic la nivel national, se desfasoara la 70 de discipline. Cei mai multi candidati au optat pentru posturile de invatatori (in numar de 338). Pentru ocuparea posturilor de educatori au optat 189 de cadre didactice, 136 pentru posturile de profesor de limba si literatura romana, 126 pentru cele de profesor de istorie, 1.058 pentru posturile de profesori de limbi straine si alte 78 de cadre pentru consilierea psihologica.
Pe data de 14 iulie, cadrele didactice au sustinut probele practice la limbi moderne, educatie muzicala, dans clasic, arhitectura, sculptura si maistri instructori.
Examenul scris, care s-a desfasurat ieri, a inceput la ora 9.00 si s-a incheiat la ora 13.00. Subiectele au fost unice la nivel national, pentru a opta pentru un post titularizabil, candidatii fiind obligati sa obtina cel putin nota 7. Cadrele didactice care vor fi notate cu mai putin de 7 pot deveni profesori suplinitori.
Conform declaratiilor sefului Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, prof. Dima Zainea, examenul de ieri s-a desfasurat in conditii foarte bune, cadrele didactice concentrandu-se la maximum pentru a rezolva subiectele. “Au fost si profesori care au lipsit de la probele scrise, insa am observat ca s-au concentrat foarte mult. Au dat dovada de seriozitate”, a apreciat acesta. Comparativ cu anul trecut, nici un profesor sau viitor profesor nu a fost prins copiind.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă