Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Procesul fostului director al "Ampelum Zlatna" SA, pasat intre instantele din Alba

Dosarul in care fostul director general si presedinte al Consiliului de Administratie de la SC "Ampelum Zlatna" SA, Viorel Malusel (presedintele clubului FC "Apulum Unirea") si fostul director economic al firmei, Alice Hategan, sunt trimisi in ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Dosarul in care fostul director general si presedinte al Consiliului de Administratie de la SC "Ampelum Zlatna" SA, Viorel Malusel (presedintele clubului FC "Apulum Unirea") si fostul director economic al firmei, Alice Hategan, sunt trimisi in judecata pentru mai multe fapte de natura penala a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, din cauza unui conflict negativ de competenta. Dupa ce, la unul din termenele de judecata anterioare, cauza a fost scoasa de pe rolul Judecatoriei Alba Iulia si trimisa la Tribunalul Alba, in urma schimbarii de incadrare juridica, la 30 mai 2005, judecatorii Tribunalului au considerat ca se impune din nou schimbarea incadrarii si retrimiterea cauzei la instanta inferioara.
Din aceasta cauza, existand un conflict negativ de competenta (nici una dintre instante nu isi "asuma" judecarea procesului), dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Alba Iulia, care va decide careia dintre instantele inferioare ii revine competenta de a judeca in aceasta cauza.
Malusel si fostul director economic de la "Ampelum Zlatna" SA au fost trimisi in judecata pentru prejudicierea cu aproape 7 miliarde lei a societatii comerciale aflate, in prezent, in lichidare judiciara. Malusel a fost cercetat de procurori, in sarcina acestuia retinandu-se infractiunile de folosire a bunurilor firmei contrar intereselor acesteia, instigare la delapidare, introducere si consum de bauturi alcoolice.
In decembrie 2004, judecatorii au pus in discutie schimbarea incadrarii juridice a faptei, din infractiunea de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, in delapidare. Anchetatorii au stabilit ca in perioada ianuarie 2002 - noiembrie 2003 a fost platita catre SC "Parc" SA Alba Iulia, la ordinul lui Viorel Malusel, suma de 4,7 miliarde lei, reprezentand contravaloarea serviciilor de cazare, masa si protocol pentru fotbalistii de la clubul FC "Apulum Unirea" SA. Achitarea banilor s-a facut in conditiile in care nu a existat un contract de sponsorizare intre echipa de fotbal si "Ampelum" Zlatna.
Din cercetarile procurorilor a mai rezultat ca in perioada ianuarie 2002 - noiembrie 2003, Malusel a dat dispozitii de a se folosi cantitati mari de bauturi alcoolice, de la cantina societatii din Zlatna, care au ajuns tot la clubul de fotbal, cu titlu de protocol. Valoarea bauturilor scoase din cantina firmei a fost estimata la 1,8 miliarde lei.
In situatia constatarii conflictului de competente intre Tribunalul Alba si Judecatoria Alba Iulia, procesul penal in care este implicat Malusel se va prelungi cu cateva luni de zile. D. Timonea;

Citește totul despre:

Comentarii

loading...