18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Zalau a fost "epurat" din conducerea PD Salaj

Primarul din Zalau a fost “epurat” din conducerea PD Salaj

Conferinta de alegeri a PD Salaj, desfasurata, sambata, in municipiul Zalau, a confirmat si accentuat disensiunile care exista in organizatie, intre tabara presedintelui Viorel Stanca si cea a primarului din resedinta judetului, Radu Capilnasiu. Dupa ce a pierdut alegerile pentru postul de presedinte al PD Zalau, edilul nu a “prins” o functie de conducere nici la nivelul organizatiei judetene.
Situatia l-a facut pe reprezentantul conducerii centrale a PD, Gheorghe Falca, (secretar executiv al partidului), sa remarce ca Radu Capilnasiu este singurul primar de municipiu din tara care nu detine nici o functie de conducere in cadrul formatiunii politice.
Fostul ofiter de informatii Viorel Stanca, in prezent colonel in rezerva, a reusit sa faca toate jocurile si la Conferinta judeteana. Neavand nici un contracandidat, el a fost reales in functie, cu 209 de voturi din cele 234 exprimate de delegati. Lupta cea mai interesanta a fost la postul de presedinte executiv, pentru care au candidat primarul Radu Capilnasiu, si favoritul lui Stanca, prefectul Andrei Todea.
In urma numararii voturilor, noul presedinte executiv este Andrei Todea, care a obtinut 180 de voturi “pentru”, fata de cele 45 obtinute de contracandidatul sau. Initial, Capilnasiu a declarat ca vrea sa candideze pentru postul de presedinte al organizatiei judetene, insa, cu cateva zile inainte de alegeri, el s-a razgandit si a optat pentru cel de presedinte executiv.
In competitia pentru conducerea organizatiei municipale, desfasurata la inceputul lunii octombrie, primarul din Zalau a fost invis de un alt “om” al presedintelui Stanca. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Ghiurco, a obtinut 254 de voturi, in timp ce Capilnasiu a fost votat de doar 78 de delegati.
Liderul PD Salaj este cunoscut ca unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din judet. Viorel Stanca detine firma “Vidalis Impex” SRL Zalau, care a avut, in ultimii doi ani, afaceri de peste 200 de miliarde lei in urma carora a obtinut profituri importante. De asemenea, prin societatea respectiva, Stanca a cumparat “IAIFO” Zalau, una dintre cele mai mari firme din Salaj.
Recent, presedintele filialei PD a lansat acuzatii grave la adresa lui Mircea Zarie, unul dintre adjunctii sefului Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar. Stanca i-a trimis un memoriu ministrului Justitiei, Monica Macovei, sustinand ca in urma unor indicatii date de Zarie, care era la vremea respectiva adjunct al procurorului general al Romaniei, el a fost cercetat ilegal pentru evaziune fiscala. Liderul democrat a spus ca instanta de judecata l-a achitat, dupa ce s-ar fi descoperit vicii de procedura in perioada cercetarii penale.
In replica, Zarie a afirmat ca nu il cunoaste de Viorel Stanca.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă