9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimar PSD cercetat penal pentru delapidare

Primar PSD cercetat penal pentru delapidare

Primarul PSD din comuna Blandiana (judetul Alba), Nicolae Gherman, si un angajat al administratiei locale, Toma Gherbea, sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, respectiv fals intelectual.
Cercetarile au fost declansate ca urmare a unui control efectuat de reprezentanti ai Prefecturii la sediul Primariei Blandiana, demarat pe baza unor sesizari formulate de cetateni ai comunei.
“In urma verificarilor efectuate, reprezentantii Corpului de Control au constatat ca au fost incalcate prevederile legislatiei in vigoare privind achizitiile publice, in contractele Balastare strazi comunale incheiate in anul 2003 si 2004 cu SC "Drumuri si Poduri Locale" SA Alba, precum si modul in care a fost folosita cantitatea de 100 metri cubi de arbori taiati din padurea comunala, din care a rezultat o cantitate de cherestea care nu a fost evidentiata in contabilitate. Din dispozitia primarului Gherman Nicolae a fost procurata o betoniera, care a fost dusa la locuinta personala si folosita chiar si in timpul controlului, pentru nevoi personale”, se precizeaza intr-un comunicat al Prefecturii.
Gherman mai este acuzat ca si-a construit o cabana de vanatoare in extravilanul comunei, fara a solicita autorizatie de construire de la Consiliul Judetean. “In urma verificarilor efectuate pe teren de catre Corpul de Control al prefectului Cosmin Covaciu (PNL – n. r.), s-a constatat ca persoane cu o stare materiala buna si foarte buna beneficiaza de ajutorul social prevazut de Legea 416/2001, ajutati fiind in acest sens si de agentul agricol Gherbea Toma care a eliberat adeverinte de venit false. Pentru aceste aspecte si multe altele semnalate de catre cetatenii comunei si constatate ca fiind reale, a fost sesizata Directia Generala a Finantelor Publice Alba care a aplicat amenzi contraventionale pentru nerespectarea legii achizitiilor publice, precum si Inspectoratul de Politie Alba, care a intocmit dosar penal agentului agricol pentru fals intelectual si primarului, pentru delapidare. Cercetarile continua pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate de cetateni”, se mai sustine in comunicatul Prefecturii.
In schimb, primarul a declarat ca a aflat ieri, pentru prima data, despre faptul ca ar fi cercetat penal. “Eu spun ca nu sunt vinovat. In problema ajutoarelor sociale este vorba despre oameni necajiti. In ceea ce priveste lucrarile efectuate cu "DPL" sunt procese-verbale si de receptie incheiate”, a spus Gherman. Referindu-se la cabana de vanatoare, edilul a mentionat ca este vorba despre o stupina.
“Nu am cabana de vanatoare. Este o baraca din scandura acoperita cu azbociment pe care o folosesc pentru albine. Betoniera Primariei a fost gasita in curtea scolii din Acmariu, unde era folosita pentru construirea gardului despartitor dintre curtea scolii si curtea casei mele. Am incheiat un proces-verbal cu consilierii locali pentru utilizarea betonierei. Sa vedem cat sunt de adevarate acuzatiile care mi se aduc”, a mai spus primarul din Blandiana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă