10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPresedintele PSD Alba considera ca senatorul George Maior este influentat de fosta...

Presedintele PSD Alba considera ca senatorul George Maior este influentat de fosta conducere

Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, a rectionat la declaratiile facute la sfarsitul saptamanii trecute de senatorul George Maior. Acesta din urma a spus ca tensiunile existente intre Ioan Rus si deputatul Mugurel Sarbu (fostul presedinte al organizatiei) nu fac bine partidului si a pus sub semnul intrebarii modul in care este condus in prezent PSD Alba. Maior a afirmat ca acest conflict este unul dintre motivele pentru care PSD Alba nu “sta foarte bine” in localitatile urbane din judet.
In replica, Ioan Rus a spus ca Maior se informeaza unilateral atunci cand face asfel de declaratii. “Nu vrem sa sustinem o dezbatere publica. Vrem ca fiecare sa faca treaba in partid. Nu avem prejudecati. Probabil ca Maior a fost influentat de cei care au pierdut alegerile in organizatie”, a precizat Rus, care s-a referit, indirect, la Mugurel Sarbu si la cei care au plecat de la conducerea organizatiei odata cu acesta. Actualul presedinte al organizatiei a mai spus ca va exista o discutie “edificatoare” cu senatorul George Maior, care va fi invitat sa participe la o sedinta a biroului permanent judetean.
Senatorul Maior a lasat sa se inteleaga ca, in cursul acestei saptamani, presedintele PSD, Mircea Geoana, va veni la Alba Iulia pentru a aplana conflictul care exista de mai multa vreme intre Rus si Sarbu. De mentionat ca ultimele declaratii facute de un lider important al partidului aflat in vizita la Alba Iulia, secretarul general Miron Mitrea, i-au fost favorabile actualului presedinte al PSD Alba. Mitrea a spus atunci ca Rus este sustinut de conducerea centrala a partidului. Conflictul existent intre cei doi lideri ai PSD Alba nu afecteaza, cel putin deocamdata, procesul initiat de Ioan Rus in ceea ce priveste restucturarea organizatiei. Sambata, la Alba Iulia, a avut loc conferinta de alegeri a organizatiei judetene de femei. Noua sefa a femeilor pesediste din Alba este cea care a asigurat interimatul, Mariana Tuhut. Aceasta a candidat singura pentru functia respectiva. Femeile din PSD au mai ales sapte vicepresedinti si un secretar executiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă