10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectura acuza CJ Bistrita-Nasaud de necunoasterea legilor

Prefectura acuza CJ Bistrita-Nasaud de necunoasterea legilor

Reprezentantii Prefecturii Bistrita-Nasaud acuza Consiliul Judetean de necunoasterea legilor, intrucat a adoptat o hotarare de schimbare a incadrarii unui drum judetean in drum national, cu toate ca legea nu-i permite acest lucru. Potrivit adresei nr. 8.130, la sedinta din luna iunie a CJ s-a adoptat o hotarare prin care DJ 172 D Ilva Mica-Crasna a fost transformat din drum judetean in drum national pentru a asigura o noua legatura cu Moldova in afara de cea din Pasul Tihuta de pe DN 17. Consilierii judeteni au apreciat atunci ca schimbarea incadrarii acestui tronson va determina Administratia Nationala a Drumurilor (AND) sa aloce sumele necesare reabilitarii a circa 17 kilometri de carosabil nemodernizat pe unde sa circule masini de mare tonaj.
Conducerea Prefecturii a anuntat, insa, Consiliul Judetean, prin adresa mentionata, ca, in urma unui control de legalitate a hotararilor adoptate la sedinta respectiva a CJ, s-a ajuns la concluzia ca Hotararea nr. 57/2005 privind aprobarea propunerii de incadrare a unui tronson din drumul judetean 172 D ca drum national este ilegala deoarece nu este insotita de avizul prevazut de Ordonanta nr. 43/1997 privind regimul drumurilor cu modificarile si completarile ulterioare. Juristii Prefecturii au invocat faptul ca, potrivit legii, incadrarea in categorii functionale a drumurilor nationale, judetene si comunale se face prin hotarare de Guvern, iar a drumurilor vicinale si a strazilor prin hotararea Consiliului Judetean sau local, dupa caz.
In aceste conditii, institutia prefectului a dispus ca CJ sa depuna la dosar avizul Ministerului Transporturilor, in caz contrar urmand a se declansa procedurile de atacare a hotararii in contencios-administrativ. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu, a declarat ca a adus la cunostinta consilierilor adresa semnata de prefectul Szilagyi Ioan, iar acestia au propus demararea procedurilor prin care sa fie obtinut avizul ministerului de resort.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă