9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPost de politie infiintat intr-un bloc locuit de romi, la Alba Iulia

Post de politie infiintat intr-un bloc locuit de romi, la Alba Iulia

Conducerea Primariei municipiului Alba Iulia a luat decizia infiintarii unui post de politie intr-un bloc din municipiu locuit in majoritate de rromi. Decizia a fost luata ca urmare a zecilor de reclamatii primite pe adresa administratiei locale din partea unor persoane care locuiesc in zona respectiva, prin care cetatenii se plang de scandalurile repetate create de rromi.
“Am primit numeroase reclamatii de la localnicii din zona, care se plang de problemele create de rromii din blocul G2. Oamenii se plang ca tiganii au devenit de nesuportat si au instaurat in zona teroarea. Avem memorii in care ne spun ca le-au vandalizat autoturismele, le-au spart geamurile la apartamente sau in cazul celor cateva case din zona au furat tot ce au gasit prin curti”, a declarat primarul Mircea Hava.
Edilul a mai spus ca noul post de politie va fi infiintat la parterul blocului si va fi deservit, 24 din 24 de ore, atat de agenti de siguranta publica, cat si de politisti comunitari. “Nu vrem sa cream un ghetou in acea zona, insa vrem sa rezolvam o serie de probleme de nesuportat pentru ceilalti locuitori ai cartierului”, a completat Hava.
Blocul G2, cunoscut si sub denumirea de “Turturica” a creat numeroase probleme administratiei locale in ultimii ani. La un moment dat, s-a pus chiar problema demolarii imobilului, insa, din cauza crizei de locuinte, Primaria a luat decizia consolidarii acestuia. Desi au fost facute reparatii importante, imobilul continua sa arate ca un veritabil ghetou.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă