9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPolitistul ucigas, arestat pentru 30 de zile

Politistul ucigas, arestat pentru 30 de zile

Un agent din cadrul Politiei municipiului Alba Iulia, implicat intr-un accident foarte grav, soldat cu decesul unui adolescent de 16 ani si ranirea foarte grava a unei fete de 15 ani, a fost arestat pentru o perioada de 30 de zile de judecatorii Tribunalului Alba. De asemenea, politistul Vasile Marin Bendea, in varsta de 24 de ani, a fost demis din functie de catre Consiliul de Disciplina al IPJ.
Acuzatiile aduse agentului se refera la conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, parasirea locului accidentului si ucidere din culpa. In functie de evolutia starii de sanatate a tinerei, acuzatiile aduse soferului pot fi completate.
De mentionat ca adolescenta este internata la o clinica din Cluj-Napoca in coma, avand o fractura de calota craniana de 7-10 cm, dar si un traumatism toracic inchis. Chiar daca au existat semne de depasire a starii de coma, medicii sunt in continuare rezervati cu privire la sansele de supravietuire a victimei.
Accidentul s-a produs, duminica dimineata, pe DN 75, intre localitatile Bistra si Campeni. Aflat sub influenta bauturilor alcoolice, Vasile Marin Bendea a pierdut controlul masinii si i-a lovit in plin pe cei doi tineri care mergeau regulamentar pe marginea drumului. Baiatul, Daniel C., a murit la Spitalul Orasenesc din Campeni, iar fata, Emilia T., a fost transportata la clinica din Cluj-Napoca. In urma efectuarii alcooltestului s-a constatat ca agentul avea o alcoolemie in aerul respirat de 0,48 la suta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă