18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPNL si UDMR, la Comisia de arbitraj din cauza fotoliului de conducere...

PNL si UDMR, la Comisia de arbitraj din cauza fotoliului de conducere al DSV Bistrita-Nasaud

UDMR Bistrita-Nasaud a apelat din nou la comisia nationala de arbitraj pentru rezolvarea unui diferend cu PNL, legat de functia de director general al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Prefectul judetului, Szilagyi Ioan, totodata presedinte al filialei judetene a UDMR Bistrita-Nasaud, a declarat ca a fost nevoit sa faca acest gest intrucat PNL refuza sa elibereze postul de director general al DSVSA, post care a revenit UDMR in urma negocierilor purtate de partidele aflate in coalitia guvernamentala. Postul este ocupat, in prezent de Ioan Bogolin (PNL) care refuza sa-i cedeze functia lui Andrei Kocsis, nominalizat de UDMR.
Szilagyi a declarat ca s-a mai adresat o data comisiei nationale de arbitraj, care a atribuit postul UDMR. Potrivit sursei citate, decizia comisiei nu a fost respectata intrucat a intervenit ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, care, in urma unei vizite in judetul Bistrita-Nasaud, a refuzat categoric ca un liberal sa cedeze locul unui reprezentant al UDMR, afirmand ca schimbarea din functie a lui Ioan Bogolin nu se justifica din punct de vedere profesional.
Szilagyi Ioan a mai spus ca organizatia judeteana a UDMR a profitat si ea de prezenta in judet a ministrului delegat pentru lucrari publice si administrarea teritoriului, Laszlo Borbely, care nu a fost de acord cu punctul de vedere al ministrului Flutur si i-a sfatuit pe colegii sai de partid din Bistrita-Nasaud sa apeleze din nou la comisia nationala de arbitraj. Prefectul Szilagyi Ioan a mai precizat ca nu va ceda usor functia de director al DSVSA, intrucat aceasta ar fi singura institutie condusa de un reprezentant UDMR.
"La inceput, noi (UDMR Ð n.r) am negociat 2 functii de directori generali si doua de directori adjuncti. Rand pe rand, le-am cedat pe toate si nu am primit nimic. De data aceasta nu o sa mai cedam nimic”, a spus Szilagyi.
Potrivit sursei citate, UDMR a renuntat la functiile de inspector general-adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, director general-adjunct al Directiei de Munca Solidaritate Sociala si Familie, precum si la alte functii pe care prefectul a refuzat sa le nominalizeze.
Liderul filialei judetene a PNL, Sabin Iliesi, a spus ca punctul sau de vedere coincide cu cel al ministrului Gheorghe Flutur si anume ca nu exista motive intemeiate pentru schimbarea din functie a directorului actual, Ioan Bogolin. Comisia nationala de arbitraj se va intruni in cursul zilei de miercuri.

Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă