10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu vrea tramvaie de un miliard de euro

Oprescu vrea tramvaie de un miliard de euro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat într-un interviu pentru hotnews, că RATB are nevoie de aproximativ 400 de tramvaie şi troleibuze noi în valoare de un miliard de euro.

Primarul vrea să înlocuiască circa 80-90 dintre autobuzele clasice cu autobuze electrice. Majoritatea capitalelor europene au ales autobuzele electrice pentru a reduce poluarea.

"Eu am nevoie de 400 de tramvaie noi. Problema mea este că preţul tramvaielor moderne este foarte mare, de exemplu un tramvai Bombardier cu podeaua coborată se duce la 2,4 milioane de euro. Un troleibuz nou costă circa 95-98.000 euro. De autobuze am nevoie să schimb o parte dintre ele fiindcă doresc să trec pe electric. Este un numar relativ mic, circa 70-80”, a continuat edilul.

Primarul consideră că o metodă de a ieşi mai ieftin ar fi să se facă un parteneriat între RATB şi o fabrică de tramvaie din străinătate.

“Tramvaiele rămân o problemă fiindca doresc de 5 ani să găsesc o jumelare cu una dintre fabrici a uzinei de la RATB. Dânşii nu doresc şi îmi spun că vor să facă 20 de tramvaie pe an. Asta este o gluma. Orice fabrică mare de tot nu poate să construiască mai mult de 15 tramvaie pe an, iar baieţii sunt foarte inventivi”, a adăugat Sorin Oprescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă